امروزه خیلی از افراد و اکثرا جوانان علاقه زیادی به عکاسی پیدا کرده اند . اما یک مشکل وجود دارد و آن هم نا آگاهی این افراد از اصول پایه ای حرفه عکاسی می باشد.
امروز در عکس اپ قصد داریم اصطلاحات عکاسی ررا به شما آموزش دهیم . در ادامه به صورت تیتر وار و مختصر توصیحی سعی می کنیم با بیان ساده به شما اصطلاحات اولیه و کاربردی حرفه عکاسی را بیاموزیم.
دیافراگم
اولین گزینه ای که در عکاسی باید یاد بگیرید معنی دیافراگم می باشد , دیافراگم به اندازه گشایش دهانه لنز گفته می شود. هرچه دیافراگم باز تر باشد نور بیشتری به تصویر می دهد و در انتها شما عکس روشن تری دارید و همینطور بلعکس و از این جمله این نتیجه را میگیریم که هرچه دیافراگم بزرگتر باشد نور بیشتری داریم و هرچه دیافراگم کوچکتر باشد نور کمتری داریم.
خالی از لطف نیست بگوییم که دیافراگم تاثیر مستقیم بر فوکوس دارد (در ادامه توضیح می دهیم که فوکوس چیست) به این صورت که هرچه دیافراگم باز تر باشد پس زمینه تار تری داریم و هرچه کوچک تر یا باریک تر باشد تصویر شارپ تری داریم.
نسبت تصویر
نسبت تصاویری که با دوربین گرفتید زمان چاپ عکس اهمیت می یابد حال شما این نصبت را هم میتوانید در تنظیمات دوربین هنگام عکاسی تعریف کنید و هم می توانید هنگام ویرایش تصاویر این نسبت را درست نمایید و اگر زمانی که دارید از سوژه عکاسی می کنید این نسبت را تعیین نمایید زمان چاپ یا ادیت عکس جزئیات کم تری را از دست می دهید.
بوکه
نقطه های نور که خارج از فوکوس تصویر قرار دارند را بوکه می گویند و از طریق دیافراگم های باز بر روی عکس ایجاد می شوند که البته شما میتوانید از طریق نرم افزار های طراحی عکس پس از عکاسی بوکه ها را بر روی عکس ایجاد نمایید.
نوردهی
توضیح دقیق نوردهی را می توان میزان تاریکی یا روشنی تصویر گفت و به طور کلی تصاویری تاریک هستند نور کمتری به آن ها برخورد کرده و تصاویر روشن نیز نور بیشتری بهشان بازتاب شده است . کنترل نوردهی از طریق 3 مورد دیافراگم , ایزو و شاتر امکان پذیر است که دو مورد شاتر و ایزو گزینه های اصلی برای این کار می باشند.
فوکوس
زمانی که شما روی یه مورد خاص تمرکز میکنید آن مورد را بیشتر از بقیه موارد می بینید فوکوس نیز به همین شکل می باشد شما در تصویر بر روی هر چیز فوکوس نمایید آن مورد واضح تر و شارپ تر از باقی موارد است . فوکوس را می توانید به دو صورت دستی و اتوماتیک تنظیم کنید که البته اگر دستی این کار را انجام دهید دقت کار شما بالا تر می رود و نتیجه کار شما دلنشن تر می شود.
هیستوگرام
میزان یا تعداد پیکسل های تیره و روشن یک تصویر را توسط هیستوگرام مشخص می نمایند. تعریف هیستوگرام اینگونه است که اگر قله نمودار سمت چپ باشد تصویر ما دارای مقادیر زیادی نقاط تیره رنگی می باشد و اگه سمت راست باشد مقدار زیادی نقاط رنگی روشن و این موضوع برای مبتدی ها نیست و این گزینه فقط با تجربه قابل اندازه گیری می باشد.
ایزو
ایزو میزان حساسیت دوربین را به نور مشخص می کند برای مثال می توان گفت که اگر ایزو شما روی 100 بود یعنی حساسیت دوربین به نور کم است و این ایزو مناسب عکاسی در روز است و به این ترتیب هرچه شما ایزو را بالا تر ببرین برای محیط های کم نور مناسب تر می شود. و البته شما برای ثبت کردن بهترین تصویر باید ایزو با دیافراگم و سرعت شاتر را متعادل و نسبت به محیط تنظیم نمایید .
مد دستی (manual)
در مد دستی شما این امکان را دارید که تمامی تنظیمات اعم از نوردهی به تصویر , دیافراگم , سرعت شاتر و ایزو را خودتان تنظیم نمایید که در خیلی از مکان ها به عکاسی بهتر شما کمک میکند و عکاسان حرفه ای بیشتر از این مد استفاده می کنند.
نویز
شاید گاهی در عکس ها دیده باشید که یکسری نقاط ریز درشان وجود دارد و معمولا این نقاط در عکس هایی که نور کافی ندارد پدید می آید و آن هم به دلیل بالا بودن ایزو در تصاویر تاریک است به این نقاط نویز گفته می شود.
قانون یک سوم
شما در این قانون تصویر را به شکل فرضی در راستای عمودی و افقی به سه قسمت تقسیم می کنید که البته اکثر دوربین ها این خطوط را دارند و با روشن کردن آن به شکل فرضی به شما نمایش داده می شود . در این قانون هرچه سعی کنید سوژه خود را در نقاط تلاقی این خطوط قرار دهید نتیجه کار بهتر می شود.
سرعت شاتر
اول از همه باید گفت که شاتر بخصی از دوربین است که اجازه ورود نور برای ثبت تصاویر را می دهد. و حالا سرعت شاتر مدت زمانیست که شاتر باز می ماند که این مدت زمان را بر اساس ثانیه محاسبه می کنند. هرچه شاتر بیشتر باز بماند نور بیشتری نیز وارد می شود.
باید توجه داشته باشید که در زمانی که شاتر باز است دوربین نباید تکان بخورد به دلیل اینکه تصویر تار میشود , برای این که دقت کار خود را بالا ببرید در عکاسی های خود از سه پایه استفاده کنید تا جلوی لرزش های احتمالی را بگیرد.
تایم لپس
تایم لپس به ویدئوی سریعی گفته می شود که از چسباندن چندین عکس در فواصل زمانی ثابت که از یک نقطه ثابت گرفته شده است به وجود می آید . البته فیلم ویدئویی که همین شرایط را داشته باشد و به شکل سریع فیلم برداری شده باشد نیز تایم لپس گفته می شود.